Stresszmenedzsment


A stresszmentesebb élethez vezető utat egy program eszenciájában gyűjtöttem össze. Ha nagyon röviden kellene összefoglalnom az egész témát, az talán így hangozna:

A csend és a béke elérése egy tudatállapot, amely mindannyiunkban a kezdetektől fogva jelen van. Ez egy szubsztancia, ám ahhoz, hogy hozzáférjünk, ezt felismerjük és át is éljük, majd abban finoman időzzünk és általa képesek legyünk töltődni és képesek legyünk sugározni magunkból a környezetünk felé, általában néhány kisebb vagy nagyobb akadályt el kell távolítanunk az útból.

Ez egy olyan fajta munka, amit leginkább a takarításhoz tudnék hasonlítani. Feladat: a fizikai testünk, izmaink feszültségeinek tehermentesítése és oldása, a feleslegessé vált mentális terhek, félelmek elengedése, a kondicionáltságaink lazítása, a légzésünk puhává és finommá alakítása. Az idegrendszerünk és az idegi pályák kitisztítása és feltöltése.

A belső csendesség és béke lényege az, hogy felismerd, hogy ha a körülötted lévő világot befolyásolni, irányítani nem tudod, mindig megválaszthatod a saját hozzáállásodat, irányt szabhatsz a gondolataidnak. Ez az első lépése a lelki egészségnek és a belső derűnek. Ahhoz viszont, hogy ezt a kiegyensúlyozottságot egyre többször át is éld, vannak bizonyos feltételei, melyeket érdemes tudatosítanod és gyakorolnod.

A kiegyensúlyozott élet egyik tudománya a jóga, amely több ezeréves múltra tekint vissza. Egy interoceptiv belső megfigyelésen alapuló tudomány, mely a test, lélek és a mentális egészség megtartásában és a stressz hatékony oldásában támogatást tud nyújtani, a kifinomult és komplex rendszerének köszönhetően.

Ebben a programban életre keltjük ezeket. Olyan esszenciális stresszkezelési módszereket és technikákat gyűjtöttem össze, amelyek segítenek és támogatnak a mindennapi életben. Fontosnak tartom, hogy beszéljünk picit a stresszről, a légzés és a mentális egészség kapcsolatáról, hogy közelebb vigyen a tematika megértésében, hogy mit és miért csinálunk. A legértékesebb, hogy olyan gyakorlati eszközöket sajátíthatsz el, amelyeket a saját életedbe ültetve is képes leszel kreatívan alkalmazni. Lesz benne: finom fizikai gyakorlás (egyszerű ászanák), relaxáció, stresszoldó légzéstechnika, meditáció és életmódelvekkel is fogunk foglalkozni.

Ebben a programban lépésről - lépésre haladunk a stresszkezelési módszerekkel. Nagyon fontos, nem szükséges hozzá semmilyen jóga tapasztalat vagy előképzettség! Tökéletes vagy úgy, ahogy vagy és ahol ma tartasz. Csak "hozd magaddal" a kíváncsiságod, nyitottságod és egy kicsit a kitartásod.

Miért jelentkezz?

Ha szeretnél megoldást találni:

  • szeretnéd csökkenteni a belső feszültségeid és megőrizni az egészséged
  • kimerült és türelmetlen vagy szeretnél feltöltődni, de nem tudod, hogyan fogj hozzá
  • nehezen kapcsolódsz ki és állandóan pörögnek a gondolataid
  • alvási nehézségeid vannak
  • a kiégés határaival küzdesz
  • belső szorongásid felerősödtek, már akár fizikai tünetekben is jelentkeznek
  • szeretnél stabilabbá és kiegyensúlyozottabbá válni
  • elfogyott a motivációd és a lelki erőd
  • ha szeretnél egy kedves közösséghez tartozni
  • vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy és igényed van a fejlődésre

A programra személyesen és online is jelentkezhetsz. Egyéni és csoportos alkalmakra is van lehtőség.

A stresszmentesebb élet felé megtett legapróbb lépések is órási haszonnal járnak: megnő az energia szintünk, javul az egészségi állapotunk könnyebbé és kiegyensúlyozottabbá válik az élet.

Kérlek keress bizalommal, ha úgy érzed segítségedre lehetek!

Szeretettel várlak,

Ági